SARADNJA ILI USKORO NOVI RAT OPOZICIJE? Đilas i Janković uputili čestitke Lutovcu

Autor:

Vesti

03.06.2018

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabranom predsedniku Demokratske stranke Zoranu Lutovcu čestitku na izboru i poziv na saradnju uputili su bivši predsednik DS-a i pokretač "Saveza za Srbiju" Dragan Đilas i predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Da li je ovo zubati sporazum?

- Čestitam Zoranu Lutovcu i Demokratrskoj stranci! Čekamo vas u Savezu za Srbiju! - naveo je Đilas na svom tviter nalogu po objavljivanju izbornih rezultata u DS-u.

Takođe na tviteru uz čestitku Lutovcu, Saša Janković je izrazio i nadu da će sarađivati.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

- Čestitam izbor Zoranu Lutovcu za predsednika demokrata. U najboljem interesu građana, nadam se, Zorane, našoj dobroj saradnji u pobedi nad diktaturom i uspostavljanju slobodne i pravične, uređene, socijalno odgovorne, otvorene, prosvećene, moderne evropske države Srbije. Sa srećom - napisao je Janković.

 

 

Pokret Saše Jankovića inače je odbio da bude deo Saveza za Srbiju. Predsedništvo PSG je jednoglasno sredinom aprila zaključilo da predlog nije prihvatljiv "jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage".

 

 

Oni su tada ipak naveli, što je Janković više puta ponovio, da Pokret ostaje otvoren za zajedničke aktivnosti koje su u interesu ljudi i koje vode ne samo smeni vlasti, već i suštinskim promenama.

Čestitku Lutovcu putem društvene mreže tviter uputio je i lider Levice Srbije i bivši funkcioner DS Borko Stefanović i poželeo mu "puno uspeha u, kako stvari stoje, zajedničkom radu".

 

 

- Mislim da je veoma dobra vest i to što su svi Lutovčevi kandidati za potpredsednike DS izabrani. To je svakakako stvar DS, ali znatno olakšava buduću opozicionu saradnju - naveo je Stefanović, čiji je pokret u Savezu za Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

03.06.2018 14:24

Od ovih više nikad ništa, ni sa "pevačem" ni bez njega. Zbogom žuti i riđi