ŠOKANTNE TVRDNJE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Britanci došli da me otmu!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

02.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS Vojislav Šešelj otkrio je da su engleski operativci došli 2003. godine u Beograd sa zadatkom da ga prisilno odvedu u Hag. On tvrdi da je trebalo da čuveni sasovci osim njega otmu i Jovicu Stanišića, a da Frenka Simatovića i Milorada Ulemeka Legiju ubiju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Njega da otmu, a Legiju i Frenkija da ubiju

- Dok sam se spremao da odem u Hag 2003. godine, dobio sam informaciju da su u Beograd došli sasovci sa zadatkom da mene i Stanišića otmu i odvedu u Hag i da tamo kažu da smo se dobrovoljno predali. Hteli su da me spreče da odem kako sam planirao i da mi onemoguće publicitet kao optuženom koji sam odlazi - ispričao je Šešelj za Srpski telegraf.

On kaže da je za planove Britanaca saznao iz pouzdanih izvora, i to svega nekoliko dana pre odlaska u Hag.

Spasić: Da su znali kako će se Šešelj ponašati u Tribunalu, verovatno bi ga ubili

Iako ne raspolaže dokazima da su planirali akcije o kojima govori Šešelj, nekadašnji obaveštajac Boža Spasić veruje da je moguće da su strani obaveštajci bili 2003. godine u Srbiji.

- Vrlo je moguće da su to bili holandski obaveštajci pre nego engleski i američki, ali nisu smeli tada da uklone Šešelja jer bi to štetilo Haškom tribunalu. Bile su tu velike igre, ali siguran sam u jedno - da su znali kako će Hag proći na suđenju sa Šešeljem, sigurno bi ga ubili - kaže Spasić.

On podseća da su svi znali da će se Šešelj dobrovoljno predati i da niko nije mogao da spreči njegov spektakularan odlazak u Hag i miting na Trgu republike u Beogradu.

- Šešelj je hteo da ode sam, a ne da dozvoli da ga dosovska vlast isporuči. Stanišić i Frenki su takođe otišli dobrovoljno po nalogu tadašnjih vlasti i pokazalo se da ni u njihovom slučaju nije bilo potrebe za intervencijom - podseća Spasić.

ČINJENICE

- SAS su specijalne vazdušne snage za tajne operacije britanske vojske
- Oni su ratnici iz senke - niko ih ne vidi, ali prepoznaje njihov rad
- Jedinica je formirana 1947. da štiti britanske interese gde god da su ugroženi
- Navodno su bili aktivni za vreme rata na prostoru bivše SFRJ, i to na strani Hrvatske, i sarađivali sa OVK

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading