SUSRET U ZABELI BIO PRAVA MISTERIJA: Legija ispričao o Đinđiću i više nego što ga Šešelj pitao

Autor: M. R. I.

Vesti

01.06.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SRS Vojislav Šešelj posetio je u zatvoru Zabela Milorada Ulemeka Legiju i pokazao papir kojim ga je osuđenik za ubistvo Zorana Đinđića ovlastio da pokrene reviziju postupka.

Milorad Ulemek Legija ovlastio Šešelja da  da pokrene reviziju postupka

- Ovlašćujem Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja i ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen - napisao je Ulemek.

Činilo se kao da se razumeju i bez reči, da imaju i neverbalnu komunikaciju

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, razgovor u Zabeli trajao je oko sat vremena, a najzanimljiviji detalj bio je njihova neverbalna komunikacija.

- Činilo se kao da se razumeju i bez reči, a Legija je govorio i više nego što ga je Šešelj pitao. Sporazumevali su se pogledima i nekom čudnom gestikulacijom - kažu očevici.

Šešelj: Ulemek ne žali za ubijenim Đinđićem

Centralna tema kojom su se bavili bio je Zoran Đinđić, a lider SRS pokušao je od Legije da iščačka još neki nepoznati detalj o odnosima u "zemunskom klanu" i dešavanjima u Šilerovoj.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

Prema rečima šefa SRS, Ulemek je zadovoljan uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše, trenira.

Prema Šešeljevim rečima, kod Ulemeka je otišao da razgovaraju o tome kako da "zajedno oslobađaju Kosovo", o čemu će danas razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem, koji je poput Ulemeka osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića.

- Ali ići ćemo korak po korak - istakao je Šešelj precizirajući da će se prvo pozabaviti revizijom sudskih postupaka.

Neki dinar za osuđenike

Rekao je i da SRS poseduje "jake argumente", pogotovo kada je reč o Jovanoviću, jer su ga, kako tvrdi Šešelj, saslušavali pod batinama i pretili njegovoj porodici.

Šešelj je rekao i da će dvojici osuđenika "uplatiti neki dinar u pošti" jer ne može ništa da im unese u zatvor.

Govoreći o Zabeli, Šešelj je rekao da to jedan od retkih zatvora u kom je bio, a u kom su ga toliko rigorozno pregledali.

- Haški tribunal trebao bi da se ugleda na srpski zatvor i njegove mere bezbednosti jer, da se u Hagu kontrolisalo kao u Zabeli, hrvatski general Praljak ne bi uneo u sudnicu otrov i tako se ubio - rekao je Šešelj i dodao da su Ulemek i Jovanović tražili da ih poseti lider SRS i da on želi da istera obnovu postupka protiv njih dvojice.

40 godina robije dobio Legija zbog ubistva premijera Đinđića

Prema rečima lidera radikala, osim revizije postupka za ubistvo Đinđića, trebalo bi uraditi i kompletne revizije slučajeva ubistava Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading