DOLAZAK KOJI ĆE SE PAMTITI: "Anđeli pakla" sutra stižu u Srbiju

Autor: Republika

Vesti

28.05.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza (JASA) Zoran Gligorijević izjavio je danas Tanjugu da će Jagodina od motorista "Anđela pakla" (Hells Angels), koji ove sedmice imaju godišnji skup u Jagodini, zaraditi nekoliko miliona evra i pozvao je građane da pokažu tradicionalno gostoprimstvo.

RepublikaFoto: twitter.com/GangstersIncWeb
Anđeli pakla

- Bajkeri dolaze sutra, njih oko 1.200 na motorima, a sa porodicama biće ih oko 2.000. Stižu iz zemalja Evrope, Amerike, Kanade, Australije i Novog Zelanda a jedna posada dolazi iz Egipta, što značiu imati i prestavnike iz Afrike - rekao je Gligorijević.

Skup se održava na terenima JASE, u Akva parku i Sportskoj hali će imati program, na parkiralištu ispred Sportske hale i Akva parka biće prakirani motori. 

Taj prostor biće ograđen u visine dva metra, u dužini 1.800 metara, istakao je Gligorijević. 

Udarni dani okupljanja su 31.maja i 1.juna, a 3.juna se pakuju i odlaze, naveo je on.

Program u Akva parku uz kupanje, sunčanje i muziku održavaće se po danu, a noću u Sportskoj hali. Taj prostor je samo za članove bajkera, pristup drugim građanima nije moguć. Pojedinci ili grupe mnotorista moći će otići da razgledaju grad, popiju piće...

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Jagodina ima iskustva u organizaciji ovako velikih skupova, a za ovaj smo već desetak dana u stalnom kontaktu sa prestavnicima Srpskog ogranka "Anđela pakla" koji su i tehnički domaćini skupa, istakao je Gligorijević. 


O ishrani učesnika skupa briniće Preduzeće "Alfa" iz Jagodine a o higijeni, zaposleni JASE, JKP "Standard", firma "Porr Weber", dodao je Gligorijević. 

- Obebeđenje skupa je višestepeno tokom 24 sata, u objektima i okolo njih. Oko objekta biće pripadnic žandarmerije i policije, a predstavnici BIA, danas su ovde na postavljanju bezbedonosnih kamera i ostalog. Ništa nije prepušteno slučaju, iako se radi o ljudima od kojih ne preti amabaš nikakva opasnost - istakao je Gligorijević.

U Kulturno zabavnom programu, uz strane i domaće muzičke grupe, učestvoaće i KUD "Kablovi" iz Jagodine i Ansambl Fakulteta Pedagoških nauka iz Jagodine.

Kada je reč o smeštaju, pre više od pola godine, uz hotele u Jagodini, rezervisani su hotelski kapaciteti u Paracahinu, Chupriji, Kragujevcu, Despotovcu, naveo je Gligorijević. 

- Jagodina, bajkerima i njihovim porodicama, ima šta pokazazti, i Jagodina će ove sedmice biti najposećeniji grad u Srbiji. S ovim skupom Jagodina će turistički i finansijski profitirati - rekao je Gligorijević. 

On je pozvao Jagodince da motoriste "prihvate kao i sve ostale turiste, da se lepa slika o Jagodini i Srbiji, prenese širom sveta". 


S obzirom na različite komentare o "Anđelima pakla", predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma, izjavio je Tanjugu da oni "ne dolaze u Jagodinu da razbijaju izloge".

- To su bogati, ugledni ljudi, neki sa motorima od 80.000 do 100.000 evra, dolaz sa porodicama, da se opuste i uživaju tih nekoliko dana - rekao je Marković.

Građani ne treba da se plaše ljudi među kojima je 15 milijardera, više od 300 vlasnika velikih firmi i dobro su došli u Jagodinu i Srbiju, preneće ime Jagodine i Srbiju širom sveta, ocenio je Marković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading