ALBANCI NE DAJU SRBIMA DA OBELEŽE LITIJU U CRKVI: Sramna blokada u Klini!

Autor: novosti.rs

Vesti

28.05.2018

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko sto pedeset Albanaca sa automobilima, traktorima i teškom mehanizacijom blokiralo je jutros prilaz crkvi svete Trojice u Petriču kod Kline ne dozvoljavajući raseljenim Srbima iz ovog sela i okoline da obeleže seoske litije, odnosno drugu Trojicu. Po rečima Božidara Šarkovića, predsednika Privremenog organa Kline, Albanci su blokirali prilaz crkvi sa svih strana, tako da tridesetak raseljenih Srba nije uspelo da uđe u crkveno dvorište i preseče slavski kolač, prenose Novosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Pošto nismo imali drugog izbora, a plašeći se za svoju bezbednost, otišli smo do stanice policije u Klini, odakle su poslali specijalnu jedinicu koja će nadam se rasterati okupljene Albance a nama omogućiti da obeležimo seosku slavu iako je svih oko 250 Srba iz sela proterano 1999. godine - ističe predsednik Šarković dok napominje da Albanci nemaju nikakvog razloga da onemogućavaju obeležavanje verskih praznika pogotovu što ih raseljeni Srbi ničim ne ugrožavaju.

Namera Albanaca, po mišljenju proteranih Srba jeste da ih onemoguće u nameri da se vrate svojim ognjištima pogotovu što im već gotovo 19 godina koriste imanja i svu imovinu. Inače, u selu Petrič kod Kline od Srba ostala je samo baka Kata Grujić koja se gotovo svakodnevno nalazi na meti lopova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading