RESAVICA KUPUJE 10 FAP VOZILA

Autor:

Vesti

28.05.2018

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava JP za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", u dogovoru sa Ministarstvom odbrane Vlade Srbije, dogovorila je kupovinu deset vozila iz pribojskog FAP-a.

RepublikaFoto: Promo foto

Marko Vuković v.d. direktor "Resavice" ističe da njihovo preduzeće skoro deset godina nije kupilo novo vozilo. Precizira da je dogovorena kupovina šet kamiona nosivosti do 25 tona, dva autobusa za prevoz radnika i dva kombinovana vozila. 

- Rukovodili smo se  najpre idejom da obnovimo vozni park, da u naših devet rudnika naši kamioni odvoze ugalj i jalovinu i da saradnja sa pribojskim FAP-om bude naš doprinos valjanom opredeljenu Vlade Srbije da kupujemo domaće, gde god je to moguće. Vrednost ovog posla je oko million evra, ostalo je da preciziramo još neke pojedinosti, pošto su nam u FAP- obećali značajan popust - poručuje Vuković.

On navodi da su ranije kupovana polovna vozila koja su danas skoro van pogona, zbog čega je "Resavica" angažovala deset podizvođača, privatnika koji svojim kamionima odvoze ugalj i jalovinu iz devet rudnika. Tri podizvođača su angažovana da svojim autobusima prevoze radnike. 

- Ovo je sada početak nove poslovne politike preduzeća - kaže Vuković.

U "Resavici" se, unače, godišnje na svim kopovima kamionima odveze oko 250.000 tona uglja i oko 70.000 tona jalovine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading