DOLOVAC na Regionalnom sastanku generalnih tužilaca i predstavnika policije

Autor:

Vesti

24.05.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, danas je učestvovala u Zagrebu na regionalnoj konferenciji u vezi borbe protiv transnacionalnog kriminala i terorizma, koji je otvorio Ministar pravde i Glavni tužilac Sjedinjenih Američkih Država, Džef Sešns, i na kojoj su učestvovali generalni tužioci i predstavnici policije iz regiona.

RepublikaFoto: Promo foto
Zagorka Dolovac

Govoreći na ovoj konferenciji Zagorka Dolovec je istakla da Republika Srbije posvećuje veliku pažnju borbi protiv terorizma posebno putem koordiniarnog rada svih državnih organa u okviru Stalne mešovite radne grupe.

Republički tužilac je posebno napetnula da je Republičko javno tužilaštvo, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije,  kao prvu u regionu osnovalo Stalnu udarnu grupu za borbu protiv krijumčarenja ljudi koja ostvarju uspešne rezultate.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zagorka Dolovac i Džefr Sešns na sastanku od međunarodnog značaja

Ministar pravde i Glavni tužilac SAD Džef Sešns, zajedno sa drugim visokim predstavnicima američkog tužilaštva, su posebno naglasili značaj uspeha i rezultata koje je Republičko javno tužilaštvo, zajedno sa drugim tužilaštvima u Srbiji, postiglo do sada u međunarodnoj tužilačkoj saradnji, promeni sporazuma o priznanju krivice kao bitnog instituta za ubrzavanje krivičnih postupaka u našoj zemlji i posebno uspeha koji su postignuti u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading