OKRŠAJ VESIĆA I JEREMIĆA OKO KORUPCIJE

Autor: Tanjug

Vesti

22.05.2018

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i gradski menadžer Goran Vesić oštro su se sukobili i jedan drugog međusobno osumnjičili za milionsku korupciju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Odogovorio Jeremiću: Goran Vesić

Najpre je Vuk Jeremić preko svog najbližeg saradnika Nikole Jovanovića najavio da će njihova prva inicijativa u gradskom parlamentu biti zahtev da se osnuje odbor za suzbijanje korupcije i pranja para u prestonici.

- Jedna od naših prvih inicijativa biće zahtev za formiranje radnog tela gradskog parlamenta za suzbijanje sistemske korupcije i organizovanog pranja novca u Beogradu. Bićemo aktivna opozicija, postavljaćemo odbornička pitanja, pokretati inicijative i peticije, kontrolisati vlast, alarmirati javnost kad prepoznamo korupciju ili druge štetne radnje - rekao je Jovanović, koji je spomenuo Gorana Vesića kao funkcionera SNS čije bi finansije prvo trebalo proveriti.

Gradski menadžer Goran Vesić, na drugoj strani, poručuje da bi svaka komisija koja bi se bavila suzbijanjem korupcije morala prvo da krene od Jeremića.

- Trebalo bi proveriti kako je Jeremićeva porodica, uz pomoć Borisa Tadića, osvajala "Jugopetrol". Da ne pominjem čudne angažmane u vreme dok je Jeremić bio šef diplomatije, kao i angažovanje lobističke firme iz Čikaga koja nikog nije poznavala u Vašingtonu, ali je zato basnoslovno plaćena iz srpskog budžeta. Da ne zaboravimo, koliko je novca Jeremić trošio na putovanja, privatne avione i najskuplje hotele dok je bio ministar? Vuk Jeremić je klasičan primer kako državni funkcioner zloupotrebljava položaj i trguje uticajem - zaključuje Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading