BRNABIĆEVA U SOFIJI: U fokusu ove tri teme!

Autor: Tanjug

Vesti

17.05.2018

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je u Sofiju, gde će uučestvovati na sastanku Svetskog ekonomskog foruma "Strateški dijalog za Zapadni Balkan".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Brnabićeva stigla u Sofiju

Na skupu, u Nacionalnoj palati kulture u Sofiji, među više od 50 učesnika, uticajnih političkih lidera, biznis lidera, predstavnika međunarodnih organizacija, predstavnika relevantnih organizacija mladih, premijeri iz regiona Zapadnog Balkana, tu su i predsednik SEF-a Borge Brende, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i direktorka programa za Evropu Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin.

Svetski lideri, predstavnici međunarodnih organizacija i privrede, razgovaraće o tri ključne teme za region: ekonomski rast, trgovina i investicije, važnost digitalne agende u kontekstu tehnološkog razvoja i jačanje uloge nove generacije mladih lidera.

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvara drugi panel "U susret budućnosti izgradnjom digitalnog ekosistema", a govoriće o digitalnoj agendi i važnosti regionalnog povezivanja i predstaviti najvažnije rezultate u oblasti digitalizacije i razvoja novih tehnologija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading