SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE: Zapadne službe spremaju udar preko Jelene Marjanović i slučaja "kantrimen"

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

13.05.2018

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni moćnici pokušaće u narednih mesec dana da u Srbiji izazovu politički haos zloupotrebljavajući nerasvetljeno ubistvo Jelene Marjanovići tragediju u kojoj je pre četiri godine na Brankovom mostu automobilom "mini moris kantrimen“ pregažen mladić Luka Jovanović.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Jelena Marjanović

Kako su otkrile srpske bezbednosne službe, britanski i američki špijuni koji se predstavljaju kao aktivisti NVO organizacija za zaštitu ljudskih prava već više od pola godine prikupljaju sve podatke o ova dva slučaja.

Oni kontaktiraju članove porodica i advokate angažovane u istragama, a ideja im je da pokušaju da izmanipulišu nekog od njih ne bili optužili državu da je zataškala zločine i zaštitila ubice?!

Masovni neredi

Kako kažu izvori, visokopozicionirani funkcioneri srpskih obaveštajnih službi, u pitanju je klasična priprema “specijalnog rata“ koji treba da izazove masovne nerede u Srbiji.

- Njihov krajnji cilj jeste da državu Srbiju prikažu zločinačku tvorevinu koja štiti monstruozne ubice. Pokušaće da iskonstruišu neku dokumentaciju i da instrumentalizuju nekog od članova porodica nastradalih kako bi u javnost plasirali laži. Ako bi u novinama i na TV izašla informacija da je neki ministar ili neki drugi čovek iz vrha vlasti zataškao ubistvo, pa to bi gotovo sigurno bio okidač za građanske nemire, a onda bi se oni lako usmeravali ka cilju slabljenja i rušenja vlasti koja nikako ne odgovara zapadnim moćnicima - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima srpski obaveštajci su sve ovo provalili kada su strani "NVO aktivisti“ pokušali da članove porodica nastradalih Jelene i Luke ubede kako je za sve kriva država.

- Ideja je da se kaže da je Jelenu ubio neko ko ima jake veze u vrhu države, pa je onda neki ministar ili tužilac jednostavno sakrio pravog ubicu. Na drugoj strani, pokušaće da plasiraju priču kako je nesrećnog Luku na Brankovom mostu pregazio neko jako blizak vlastima, nečija žena ili sin, zbog čega je kasnije sve zataškano i izrežirano, odnosno nađen je čovek koji je sve priznao i za velike pare odrobijao - navodi izvor.

Prljave metode

Prema rečima obaveštajnih sagovornika, zapadne službe su se odlučile na ovaj potez kada su im svi drugi pokušaji izazivanja političke nestabilnosti i slabljenja vlasti Aleksandra Vučića propali.

- Setite se samo, svašta su oni pokušali. Plasirali su i najgore laži, ali ništa im se nije primalo. Srbi jednostavno više veruju svojoj vladi nego njihovoj propagandi. Zato je odlučeno da se krene sa prljavim metodama. A optuživanje države za zataškavanje zločina je odavno isprobana metoda koja je uspevala u mnogim zemljama sveta. Pa i tzv. Arapsko proleće je počelo sličnim optužbama - objašnjava sagovornik.

I dok niko od pome nutih porodica žrtava nije želeo da govori o ovome, bezbednosni analitičari kažu da je ovo sasvim realna opcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zdjurdjevic

14.05.2018 06:27

Pa zar država ne krije prave počinioce u navedenim zločinima. zar je potrebno da nam, to kaže Zapad. Tu još treba obuhvatiti Savamalu, odugovlačenje u vezi saobraćajke sina Željka Mitrovića i mnogo toga.

Odgovori 12 2
Istina

22.05.2018 12:36

Niko nikoga neće optužiti ako on svoj posao savesno radi. Nađite počinioce, adekvatno ih kaznite i to je to. Dokažite da ste sposobni da niste korumpirani da svoj posao sa najvećom odgovornošću prema Bogu i narodu obavljate! Tada sugurno niko neće dovesti vaš rad u pitanje! Šta se tiče ove šuplje priče o zapadu to vi mačku o rep okačite! Niko nije toliko glup da ne prepozna ko i zašto nam baš sada servira takve koktele! Dosta je zamajavanja naroda!