ČOVIĆ: Propala im politička nameštaljka!

Autor: I. Žigić

Vesti

09.05.2018

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje beogradskog Višeg suda kojim je potvrđena optužnica protiv Nebojše Čovića, bivšeg direktora Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, za organizovani kriminal zbog malverzacija sa novcem namenjenim Srbima na Kosovu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
SAVEST MI JE MIRNA, Nebojša Čović

Kako se navodi u obrazloženju, presuda je ukinuta jer je doneta uz bitnu povredu odredbi krivičnog postupka.

- O odlučnim činjenicama nedostaju jasni razlozi, što je posledica nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja - navodi se, između ostalog, u rešenju Apelacionog suda.

Čović je za Srpski telegraf poručio da je to za njega očekivana odluka.

- Meni je savest potpuno mirna, a politička nameštaljka koja je podmetnuta još za vreme bivše vlasti, preko Bojana Radovanovića, čoveka koji je kriminalac, osnova je za jedan takav pokušaj moje diskreditacije. Verujem u pravni sistem ove države još uvek, bez obzira na to što Radovanović ima neke vrlo sumnjive veze sa pojedinim ljudima. No, o tom - potom - rekao je Čović.

Bivši šef Kooordinacionog centra za KiM bio optužen za malverzacije sa novcem namenjenim Srbima na Kosovu

On je podsetio da je ovo već peti put da je optužnica vraćena tužilaštvu.

- Četiri puta je sam Specijalni sud vratio optužnicu tužilaštvu, koje očito ne postupa po nalozima suda. Tvrdim i tražim isto ono što traži sud već 14 godina. Ne može tužilaštvo da tvrdi da je napravljeno manje od para iz budžeta Srbije ako nije utvrđeno šta je sve napravljeno od tih para. Tužilaštvo odbija da to utvrdi - kaže Čović i dodaje da je prosledio dokaze da je napravljeno sve što treba, ali tužilaštvu nije cilj da utvrdi šta je istina.

On misli da se radi o kriminalu u okviru dela državnog sistema.

- To zadovoljstvo da se vodi postupak protiv mene govori o povezanosti pojedinaca iz policije i tužilaštva sa licima iz kriminogene sredine koja su pokušala da me reketiraju. Ako ne budem mogao da se izborim uz pomoć suda, izaći ću sa celom hobotnicom ljudi koji su se iz okvira državnog sistema bavili i bave se ucenjivanjem i proizvodnjom ovakvih procesa - zaključuje Čović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading