Besmrtni puk i ovog 9. maja u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

06.05.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalna godišnja internacionalna manifestacija "Besmrtni puk" biće održana 9. maja na Dan pobede u Beogradu, treći put zaredom. Marš Besmrtnog puka počeće u 17 časova ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda gde je u 16.30 dogovoreno okupljanje učesnika.

RepublikaFoto: Printscreen/svetialeksandarnevski.rs
Prošlogodišnji Besmrtni puk

Marš će se kretati Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 sati biti održan svečani koncert na kojem će nastupiti poznati vokalni i dramski umetnici iz Srbije i Rusije

Nakon toga biće održana i projekcija filma "Sobibor", navodi se u saopštenju Fondacije Besmrtni puk.

Manifestaciju organizuju Fondacija Besmrtni puk, Fond jedinstva pravoslavnih naroda i Udruženje "Memorijal" uz podršku Ambasade Rusije i Ruskog doma, kao i uz partnerstvo Grada Beograda, a uz pomoć mnogobrojnih udruženja i medijskih kuća kojima su bliske vrednosti slobodarstva i antifašizma.

Ovaj marš potekao je iz Rusije, gde je 2011. godine ulicama ruskog grada Tomska marširalo pet hiljada ljudi noseći portrete svojih predaka koji su stradali u Drugom svetskom ratu, a pre tri godine učestvovao je i predsednik Rusije Vladimir Putin koji je nosio sliku svog oca.

Prošle godine ova manifestacija je održana u oko 40 zemalja sveta uključujući SAD, Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju, Italiju, Kinu i mnoge druge države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading