(FOTO, VIDEO) HRTKOVCI: Okršaj LDP-ovaca i radikala - nakon uvreda PALE I BATINE!

Autor: Republika

Vesti

06.05.2018

08:00 >> 13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrtkovcima je danas održan buran miting u kojem su učestvovali pripadnici Srpske radikalne stranke i LDP-a, dok funkcioneri DS-a nisu uspeli da uđu Jarak.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Balša Božović i Aleksandra Jerkov

Iako je izgledalo da će miting proći bez fizičkih obračuna, na kraju je ipak došlo do pesničenja.

Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj napustio selo Jarak gde je održan skup radikala, došlo je do incidenta i manjeg fizičkog obračuna radikala i pristalica LDP, u kojem je član predsedništva LDP Ðorđe Žujović zadobio više udaraca u glavu.

Posle odlaska Šešelja iz Jarka, šestorica momaka razvila su transparent "Šešelj je ratni zločinac", pored raskrsnice gde je održan miting radikala.

Pripadnici SRS su ih zatim napali, kada je i došlo do fizičkog obračuna u kom je Žujović povređen.

Kako je prošao ceo miting pregledajte u priloženom LIVE prenosu kojem je prisustvovala naša reporterka: 

11:30 - Funkcionerima DS Aleksandri Jerkov i Balši Božoviću danas nije dozvoljen ulaz u Hrtkovce, tačnije u mesto Jarak. Kako kažu Jerkov i Božović, policija im je zabranila dalji prolaz ka Jarku.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov kazala je da su demokrate krenule u Hrtkovce na misu, u dogovoru sa predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice u tom mestu, kako bi pokazali solidarnost sa građanima Hrtkovaca koje Šešelj, kako je rekla, dve nedelje nesmetano zastrašuje.

Sa Božovićem i Jerkov bio je i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov koji je rekao da danas nije u pitanju sam događaj u Hrtkovcima, već čitav kontekst, a to je, kaže, relativizacija zločina, negiranje da je zločina nad Hrvatima u Vojvodini bilo, što je, prema njegovim rečima, najpotresnije i najžalosnije u svemu. 

11:13 - Predstavnici LDP-a razvili su transparent "Šešelj je zločinac" na šta su pristalice radikala burno reagovale i počele da viču ustaše, pa su oni utekli u nečije dvorište. Reagovala je policija koja ih je provela i spasila, ali su radikali nastavili da trče za njima, a za radikalima policija. Policajci su formirali blokadu kako bi sprecili ljute radikale da nastave da jure za Žujovićem

RepublikaFoto: ST/J. JOKANOVIĆ

11:05 - Na mitingu se pojavio i Simo Spasić, predsednik Udruženja ubijenih i kidnapovanih sa Kosova koji takođe drži svojevrsni miting, doduše sam. On na megafonu i sa slikama natradalih drži govor o kosovskom problemu, Tačiju, Haradinaju i ostalim zločincima

RepublikaFoto: ST/J. JOKANOVIĆ

11:02 - Nakon govora Šešelj je prišao kordonu policije i rekao "pomaže Bog, momci", na šta su mu oni odgovorili "uzdravlje"

10:57 - Koristeći svoja ustavna i zakonska prava na javno okupljanje SRS je zakazala miting pod naslovom radikalski đurđevdanski uranak. Nikakve opasnosti nije bilo po ljude, imovinu, čak i famozni miting 1992. godine je bio miran, krenula kampanja kako su bačene bombe, a ljudi proterivani. Niko iz Hrtkovaca nije otisao u Hrvatsku nasilno. Nikada Srbi nisu iz Srbije mogli da putuju u Hrvatsku, ali Hrvati jesu u Srbiju. Na suđenju su rekli da sam na mitingu tražio da se ubijaju deca iz mešovitih brakova i druge strahote. Laž je da nije bilo Hrtkovaca ne bi bilo Oluje. A 1991. Srbiju su preplavile izbeglice iz Hrvatske koje nisu uspele da spakuju ni najosnovnije, a da ne budu ubijeni kao porodica Zec. To što se desilo bilo je spontano i mi nećemo odustati od istine - rekao je Šešelj. 

RepublikaFoto: ST/J. JOKANOVIĆ
Vojislav Šešelj

10:32 - Biće haosa: Stižu demokrate Kako saznajemo, demokrate su se uputile ka Hrtkovcima i trenutno su kod Rume. Šešelj je izjavio da je nekoliko njihovih automobila zaustavljeno pa je pitanje da li će demokrate uspeti da prođu

10:08 - Zatim je Vojislav Šešelj seo i okupio novinare u hlad i najavio da će govor održati u 10:30 časova ispred kordona policije. Inače, kako javljaju, dok je Lider radikala glat prošao do Jarka, mnoga vozila stranke su zaustavljena ispred ovog sela

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

10:00 - Šešelj je ubrzo posle Vjerice Radete i Nataše Jovanović stigao....

Obratio se prisutnima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading