"POKLONU SE U ZUBE NE GLEDA": Dačić u Burkini Faso dobio ženske kondome

Autor: mediji, Republika

Vesti

05.05.2018

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pamtiće put u Burkinu Faso, osim po kozjem gulašu kojim se otrovao, i po neobičnom poklonu koji je dobio od domaćina.

RepublikaFoto: Tanjug
Poklonu se u zube ne gleda: Ivica Dačić

Kako pišu beogradski mediji, domaćini su Dačiću poklonili ženske kondome, a to "čudo" je, kako sam priznaje, prvi put video u Africi.

- Šalu na stranu, ali situacija u Africi zaista nije za šalu i to je upravo ono na šta su oni tim poklonom hteli da skrenu pažnju. Sve je veći broj ljudi zaraženih HIV i upravo su ovi ženski prezervativi jedan od načina prevencije kako da se zaštite žene koje su često izložene seksualnoj eksploataciji - objašnjava Dačić i dodaje da je njega teško iznenaditi s obzirom na to da je i ranije dobijao neobične poklone.

- Mi, naravno, moramo da uvažimo i saslušamo i njihove probleme jer mi se to dogodilo upravo u jednoj od zemalja gde sam pregovarao o povlačenju priznanja Kosova. Podrška afričkih zemalja u tom procesu veoma nam je važna, a oni, kad je naša zemlja u pitanju, imaju tu vrstu bratske prisnosti zbog sećanja na vreme Titove Jugoslavije i Pokreta nesvrstanih - kaže Dačić.

Inače, šef diplomatije je i na trenutnoj turneji po Indiji "zaradio" zanimljive poklone.

Tako ga je Tara Gandi, unuka Mahatme Gandija, dočekala laticama cveća koje su bile bacane pred njega, a onda ga i počastila sladoledom od manga i dinja.

Usledila je i razmena poklona, a Dačiću je pripala knjiga koju je Tara napisala o vremenu koje je provela pored Mahatme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading