MOGERINIJEVA ISTIČE: Samit u Sofiji veoma važan

Autor: Tanjug

Vesti

05.05.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerinii izjavila je danas da će samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja biti veoma važan događaj koji će pokazati da EU i njeni partneri u regionu dele iste ciljeve.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Federika Mogerini

- To će biti prvi i najvažniji politički znak da EU i njeni zapadnobalkanski partneri ne dele samo isti geografski prostor, već i političke ciljeve i istu sudbinu - rekla je Mogerini.

Ona je to rekla na konferenciji za novinare sa zamenikom bugarskog premijera i ministra odbrane Krasimira Karakačanova nakon neformalnog sastanka ministara odbrane članica EU u Sofiji, prenosi BTA. 

- To neće biti samit proširenja, ali ipak, činjenica da je ceo region Evropa i da ima evropsku perspektivu biće jedan od osnovnih elemenata samita - rekla je ona.

Prema njenim rečima, nije samo u interesu zemalja Zapadnog Balkana, već i svih u EU da se rad sa regionom učini kredibilnim.

- A kredibilna evropska perspektiva za ceo region je centralni deo našeg interesa - rekla je Mogerini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading