NATO NAM SE KLIBERI U LICE: Osiromašeni uranijum nije uzrok zdravstvenih rizika

Autor: Republika

Vesti

04.05.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zločinačka organizacija NATO, koja je bez pravnog osnova brutalno bombardovala Jugoslaviju 1999. godine i čiji su zločini dobro poznati gotovo na svim meridijanima sveta - otišla je korak dalje u svojoj licemernoj beskrupoloznosti pošto je saopštila da "upotreba osiromašenog uranijuma nije uzrok trajnih zdravstvenih rizika".

Foto: Ilustracija

Ovu monstruoznu formulaciju NATO je dao u u odgovoru svojoj medijskoj ekspozituri u ovom delu sveta - takozvanoj regionalnoj TV N1.

- Osiromašeni uranijum je veoma gust metal, zbog čega ga neke zemlje koriste za izradu oklopa ili municije. NATO se veoma ozbiljno bavi pitanjima zdravlja i životnog okruženja. Zbog toga je NATO formirao komitet za osiromašeni uranijum 2001. godine. Komitet je forum za razmenu informacija o mogućim rizicima po zdravlje ljudi povezanim sa osiromašenim uranijumom - navodi NATO u odgovoru.


NATO je, takođe, naveo i da je program UN za životnu sredinu u svom izveštaju iz 2001. godine zaključio da lokacije sa osiromašenim uranijumom "nisu značajne" po pitanju rizika po zdravlje ljudi, a kako tvrde iz Alijanse "to su naučne činjenice".

I mi sad treba da im verujemo?!

Uprkos nedavnom izveštaju italijanskih vojnika koji su bili u misijama KFOR, i koji su nedvnosmisleno pokazali da postoji jasna veza između osiromašenog uranijuma i najtežih kancerogenih oboljenja; uprkos stavovima poznatih srpskih profesora i radiologa o ovoj temi, koji su takođe u više navrata isticali nesumnjivu vezu između bombarovanja i teških oboljenja; uprkos svemu tome mi bismo trebali NATO da verujemo na reč.

Uostalom, najbolji dokaz da se takozvanoj "naučnosti" Zapadne alijanse ne može i ne sme verovati je i činjenica da je NATO, doduše perfidno i posredno kako on to već obično radi, zapratio zvaničnom Beogradu da će biti najstrožije kažnjen ako osnuje Koordinaciono telo i nacionalnu laboratoriju koja bi se bavila posledicama NATO bombardovanja, a o čemu je Republika.rs već pisala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ludilodobola

04.05.2018 19:05

Naravno, po NATO strucnjacima mi treba da im budemo zahvalni sto nas bombardovase jer uranijum leci sve bolesti. Zato smo u poslednjih 19 godina sve zdraviji, sve se vise dece radja, sve smo srecniji, bogatiji. Eto zahvaljujuci NATO bombama i milosrdnim andjelima postadosmo najbogatija zemlja, svaki dan gradimo sto su oni rusili, obnavljamo sto su oni rusili i na njihovu veliku zalost jos uvek nismo deo njihovih kolonija. Dao im Bog sto puta toliko koliko cinise po svetu, licemeri. Pa oni zasluzuju Nobelovu nagradu za lazi i licemerje.