MITROVČANI PETICIJOM BRANE PARK!

Autor: Narcisa BOŽIĆ

Vesti

04.05.2018

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvene mreže usijale su se u Sremskoj Mitrovici odkako je posečeno Judino drvo na samom obodu Gradskog parka u centru grada. Fotografije procvalog drveta pre i posle seče preplavile su internet, a pokrenuta je i online peticija protiv dalje seče drveća u parku.

RepublikaFoto: Narcisa Božić

- U toku je kompletna rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u centru grada, a radovi jednim delom obuhvataju i rubne delove Gradskog parka. Nažalost, nismo u mogućnosti da sačuvamo svako drvo, ali će svo drveće koje smo u mogućnosti, nakon vađenja ponovo biti vraćeno na isto mesto. Što se Judinog drveta tiče, ono se našlo na trasi buduće pešačke behaton staze i našim stručnjacima pejzažne arhitekture naloženo je da snime stanje i odrede njegovu sudbinu - objašnjava Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte poslove i infrastrukturu.

RepublikaFoto: Narcisa Božić

Kako je ustanovljeno da se mora iseći njegovo korenje zbog gradnje pešačke staze, u toku seče stručnjaci su konstatovali, navodi Jokić, da je stablo već uveliko bilo trulo, o čemu svedoče i fotografije sa lica mesta.

U lokalnoj samoupravi uveravaju da se radi o sanitarnoj seči bolesnog drveta, te najavljuju da će umesto jednog, nakon rekonstrukcije glavne gradske ulice biće posađeno 10 stabala Judinog drveta, kao i novi drvored od 40 sadnica različitog drveća.

RepublikaFoto: Narcisa Božić

Povodom celog slučaja oglasio se i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je podržao peticiju građana.

- Kao Mitrovčanin i neko ko voli svoj grad mogu da kažem da ovakve stvari više ne smeju da se dese, a naše ministarstvo spremno je da donira sadnice za park - izjavio je Nedimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading