BRNABIĆEVA JASNO O ZABRANI ZA VULINA: Hrvati ne poštuju evropske vrednosti!

Autor: Tanjug

Vesti

23.04.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da jako žali što je Hrvatska uskratila mogućnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu da poseti tu zemlju, jer to, kaže, nisu evropske vrednosti, te poručila da Srbija ostaje otvorena za komunikaciju za Hrvatskom jer nam je u interesu stabilan region.

RepublikaFoto: Tanjug
Brnabićeva o Vulinovoj zabrani da ode u Hrvatsku

- Žao mi je što se situacija sa Hrvatskom ponovo donekle pogoršava nakon hrabrog gesta predsednika Srbije Aleksandra Vučiha da na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović poseti tu zemlju. Oni su, oboje, učinili hrabar, liderski gest - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je rekla, nakon posete Vučića Hrvatskoj bilo je nekoliko dobrih bilateralnih sasatanaka, kada su se ministarke pravde i građevinarstva Srbije sastale sa kolegama iz Hrvatske, te poručila da je to trebalo da bude put kojim je trebalo nastaviti.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ponovila je da joj je žao i što se delegacija hrvatskog parlamenta povukla iz posete Srbiji, što je, prema njenom mišljenju, bilo nepotrebno.

- Jako žalim i što je uskraćena mogućnost ministru Vulinu da poseti Hrvaskru, jer to nisu evropske vrednosti. Evropske vrednosti nisu uskraćivanje putovanja i poseta bilo kome, dijalog je osnovna evropska vrednost - rekla je premijerka.

Ona je poručila da će Srbija nastaviti iskreno da se trudi da poboljšamo komunikaciju sa Hrvatskom, kao što smo poboljšali komunikaciju sa ostalim susedima, i ostaje otvorena za saradnju, jer je, istakla je, važno da kao region budemo stabilni, sigurni i predvidivi, kako bi svi naši građani živeli bolje.

- Loše je što se bilo kome zabranjuje ulazak u Hrvatsku, jer se otvara prostor za arbitrarnost - koje zemlje, kome i na osnovu čega uskraćuju gostoprimstvo. Bez obzira na to važno je da mi budemo fokusirni na buduhcnost, jer bez otvorene komunikacije Srbije i Hrvatske region ne može biti stabilanm a nama je u interesu stabilnost regiona i zato ćemo ostati otvoreni za dalju komunikaciju - zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading