Zapadu se ovo neće svideti! SRPSKA, RUSKA I BELORUSKA VOJSKA UJEDINJUJU SNAGE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.04.2018

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici ministarstava odbrane Rusije, Srbije i Belorusije usaglasili su ciljeve predstojećih zajedničkih vojnih vežbi "Slovensko bratstvo 2018."

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, vojni eksperti su se dogovorili o sadržaju predstojećih rusko-belorusko-srpskih vežbi, prenosi Tass.

Strane su, na sastanaku održanom u ruskoj crnomorskoj luci Novorosijsk, takođe dogovorile mesto i vreme još jednog sastanka, na kojem će koordinisati i odobriti scenario vojnih vežbi.

Zajedničke taktičke vežbe "Slovensko bratstvo 2018." biće održane u junu u Novorosijsku, napominje ruska agencija.

Prethodne vežbe "Slovensko bratstvo", u kojima su učestvovale ruske vazduhoplovne trupe, beloruske snage za specijalne operacije i srpske specijalne jedinice, održane su u Brestskom u Belorusiji 6. juna prošle godine.

U tim vežbama učestovavalo je više od 300 ruskih, 400 beloruskih i 50 srpskih pripadnika oružanih snaga, kao i ruski vojni transportni avion II-76MD i helikopteri i avioni beloruskih vazduhoplovnih snaga, podseća Tass.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading