Erdogan počasni građanin Novog Pazara

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2018

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglašen je danas počasnim građaninom Novog Pazara, a to priznanje mu je dodeljeno, kako je obrazloženo, zbog posebne afirmacije i doprinosa razvoju grada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Odluku je doneo gradski parlament na svečanoj sednici održanoj povodom 557. rođendana Novog Pazara.

- Brojni projekti, ulaganja u infrastrukturu, privredu i napori u očuvanje kulturno istorijskog nasleđa našeg kraja samo su neki od razloga za ovaj simboličan gest - rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Na predlog Odbora za obeležavanje Dana grada, Povelja Grada je dodeljena ambasadoru Kraljevine Norveške, Arne Sanes Bjornstad, za izuzetne podršku gradu Novom Pazaru.

Plakete Grada dobili su prof.dr Sait Kačapor, univerzitetetski profesor i čovek koji je život posvetio obrazovanju mladih generacija, kao i Rodoljub Nićiforović, osnivač istoimene fondacije, jer je do sada stipendirala preko 6.000 učenika, studenata i mladih talenata sa područja Novog Pazara.

Svečana sednica Skupštine grada počela je obraćanje predsedavajuće Ifete Radončić, koja je rekla da su protekle dve godine rada parlamenta ozbiljan period tokom kojeg je urađeno puno toga a da će skupštinska većina u narednom periodu nastaviti da radi na očuvanju bogatog nasleđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading