EVO ZAŠTO SU PUKLI JANKOVIĆ I ĐILAS: Zakrvili se zbog fotelje premijera!

Autor:

Vesti

20.04.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas i Saša Janković su se nameračili na istu fotelju, a posle beogradskih izbora, obojica su sve političke ambicije usmerili ka mestu šefa Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Saša Janković i Dragan Đilas

- Za predsednika PSG Đilas je bio prihvatljiv kao kandidat za gradonačelnika. Međutim, želju da stane na čelo opozicije i tako se pozicionira kao glavni pretendent na premijersku funkciju ima i Janković. Želja obojice da vode Vladu bila je kap koja je prelila čašu i zbog koje je PSG odlučio da Đilasu da šut-kartu - navodi izvor Srpskog telegrafa upućen u dešavanja oko donedavnih koalicionih partnera.

Prema rečima našeg sagovornika, odnosi između njih više liče na špansku ili meksičku seriju s obzirom na to da oni uopšte ne razgovaraju te da je sukob nastao usled borbe za premijersku fotelju.

G18,93 ODSTO GLASOVA DOBILI SU NA IZBORIMA ZA BEOGRAD

- Iako su na izborima u prestonici zajedno osvojili tek 18,93 odsto glasova, i Đilas i Janković misle da na sledećim izborima mogu da trijumfuju, a svaki od njih uveren je da baš njemu sleduje ta funkcija, baš kao što smatra i Vuk Jeremić, koji je takođe bio u ovoj koaliciji i koji isto iščekuje povratak na glavnu političku scenu - navodi naš izvor.

Srpski telegraf otkriva pet razloga zbog kojih je pukla tikva u opoziciji.

Zaćutali i pre izbora

Kako navodi naš sagovornik, zategnuti odnosi Đilasa i Jankovića traju još od priprema za beogradske izbore jer se dvojica opozicionara nisu do detalja saglasila oko načina vođenja kampanje. Tenzije su kulminirale nekoliko dana pre izbora, kad su konačno i prekinuli komunikaciju. Od tada se poruke prenose isključivo preko njihovih saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

Vuk svestan svoje slabosti

Lider Narodne stranke, na drugoj strani, uopšte ne žuri da uđe u bilo kakav savez i koristi svaku priliku da ojača svoju poziciju u daljim pregovorima. Zato je samostalno izašao na izbore u Smederevskoj Palanci, a osvojenih preko pet odsto glasova daju mu vetar u leđa za dalje akcije. On, takođe, cilja na visoke državne funkcije, ali je svestan trenutne slabosti.

Svako za sebe

Iako je Đilas najavio da će 9. maja početi sa radom savez koji će činiti sve relevantne opozicione snage, taj posao najverovatnije će biti odložen za jesen jer je Janković kategorički odbio predlog. Prošlo je mesec i po dana od beogradskih izbora, oni se nisu saglasili oko nastavka saradnje, a svima je poznato da se preko leta ne prave nikakve političke strategije.

- Đilas još uvek nije odustao od ideje da osnuje svoju partiju ukoliko se savez izjalovi - navodi izvor Srpskog telegrafa i ističe da bi u tom slučaju svaki od trojice lidera mogao da šefuje, ali samo u okvirima svoje stranke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading