IZ HAGA MOŽE SAMO MRTAV DA IZAĐE? TRIBUNAL NE DA MLADIĆU DA SE LEČI

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

19.04.2018

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hag definitivno odbio da pusti teško bolesnog generala VRS Ratka Mladića na privremeno lečenje u Srbiju,

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

Kako saznaje Alo ta odluka, prema rečima našeg izvora, tek će biti saopštena, a u njoj će, što je neverovatno, stajati i konačno priznanje Haškog tribunala da je Mladić tokom boravka u tribunalu doživeo moždani udar i infarkt.

- Ozbiljno zdravstveno stanje generala Mladića više neće ni pokušavati da prikriju od javnosti, ali će ostati istrajni u svojoj odluci da ga ne puste na lečenje u Srbiju, bez obzira na sve garancije koje su im za to poslate - kaže izvor za Alo.

Porodica Ratka Mladića ogorčena je i uplašena istovremeno. Njegov sin Darko strahuje za očev život.

 - Pre nekoliko dana produžili su Jovici Stanišiću do kraja avgusta privremenu slobodu radi lečenja u Beogradu. Zašto za Ratka ne važe ista pravila? On je mnogo lošijeg zdravlja od Stanišića. Sve druge su puštali na lečenje, a Haradinaja čak i da se bavi politikom - rekao je Darko medijima.

Dragan Den Ivetić, advokat Ratka Mladića, kaže za Alo da ima mnogo nejasnoća kada je reč o izveštajima o zdravstvenom stanju generala Vojske Republike Srpske.

- U izveštajima koji su objavljeni na sajtu Tribunala može se pročitati priznanje Haga i njihovih lekara da je Ratko Mladić u Hagu doživeo i infarkt i moždani udar. Ima tu još dosta nelogičnosti, kao što je to da sudski veštaci Haga budu isti oni ljudi koji su godinama lečili generala Mladića, što je sukob interesa i, po statutu, oni to ne bi trebalo da budu - kaže Ivetić.

Prema njegovim rečima, čudno je i to da je zahvaljujući istim garancijama iz Srbije Jovici Stanišiću odobreno puštanje na slobodu dok traje lečenje, a Ratku Mladiću se pravo na lečenje u Srbiji oduzima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading