ŠEŠELJ TERA SVOJE: Najavljuje da će i dalje gaziti ustaše, a niko ne veruje da se incident zaista dogodio

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.04.2018

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SRS Vojislav Šešelj, dan posle incidenta sa hrvatskom zastavom u Skupštini Srbije, obratio se novinarima i rekao da će i dalje "pljuvati, gaziti i paliti zastavu hrvatske ustaške države", ali je glavna tema pres konferencije bila da li se to zaista i dogodilo, jer niko od novinara to nije video.

RepublikaFoto: Tanjug

- E, ovo je prava zavera. Ja hoću novi sudski postupak, a vi kažete nije se desilo. Ne znam šta da vam dogovorim. Zašto bih izmislio? Da li mi baš svi novinari ne veruju? Ima li neko da veruje - pitao je Šešelj. 

Pošto novinari nisu odgovorili, Šešelj je zaključio: 

- Niko? E, ovo je je prava novinarska zavera danas. Moraćemo ponovo - rekao je Šešelj. 

- Zaista je neverovatno da vi sumnjate da se događaj desio, ali desio se, a čak i da se nije desio, efekat je sasvim solidan - dodao je lider radikala. 

On je naveo da je skupštinsko obezbeđenje videlo da se to dogodilo, te da su se radikali "rvali sa njima". 

- Članovi delegacije su čuli kad sam im opsovao majku. Prvo sam rekao da sam im zgazio hrvastku ustašku zastavu i onda sam im opsovao svima majku ustašku. A šta vi hoćete da kažete, da smo se izmislili, a budale nasele? Pa, to bi bilo izvanredno da je tako, ali nismo izmislilI - rekao je Šešelj.

On je pozvao novinare da pitaju ministra unutrašnjih poslova da li ima snimak sa ulaza u skupštinu. 


Prethodno je naveo da "srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su Filip Stojanović i on uradili pred Narodnom skupštinom" i primetio da se posle toga "digla i kuka i motika", te da su reagovali i predsednik Srbije, premijerka i predsednica Narodne skupštine. 

- Kaže predsednik - ne moze se izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može, jer pod tom zastavom je izvršena agresija na Republiku Srpsku krajinu. 200.000 srba je proterano, a nekoliko hiljada civila pobijeno i pod tom zastavom ustaški režim je proterao više od 300.000 Srba - rekao je on. 

Šešelj je rekao da je SRS ponosna na svoj veliki miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Ðurđevdan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading