ZUKORLIĆ: Ukinuti kockarnice i kladionice

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

18.04.2018

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve kockarnice i kladionice u Srbiji hitno treba zatvoriti jer one samo donose zlo ljudima! Zato sam u Skupštini podneo Predlog zakona o zabrani igara na sreću, kaže Muamer Zukorlić, narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku.

RepublikaFoto: Tanjug
Izneo revolucionaran predlog: Muamer Zukorlić

On se nada da će dobiti široku podršku za svoj predlog, jer "kockanje nije u tradiciji ni pravoslavaca ni muslimana".

U slučaju da njegova inicijativa ne prođe, ima i "plan B", po kom bi ljudima bilo dozvoljeno kockanje samo u posebnim zonama, kao u SAD ili Rusiji.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja za Informer obrazlaže svoj predlog tvrdnjom da je kocka uništila živote mnogih mladih ljudi i da kod sve više građana Srbije stvara zavisnost.

- Naša osnovna ideja je da sve igre na sreću, uključujući i "Državnu lutriju", budu u potpunosti zabranjene, jer kocka nije u tradiciji ni hrišćana ni muslimana. Radi se o jednoj velikoj pošasti koja uništava živote ljudi, pogotovo onih mladih. To je najobičnije profitiranje na ljudskoj nesreći i slabosti. Jedino opravdanje što je takvo nešto legalno jeste profit koji država ima od toga, ali ne može nam novac biti važniji od zdravlja nacije, koje kocka svakodnevno uništava. Ukoliko naša ideja ne bude mogla u potpunosti da se sprovede, mi imamo i "plan B", a to je da se sve kockarnice stave u karantin negde u nekom mestu i da ih nema nigde drugde u Srbiji. Slično kao što je uradila Amerika sa Las Vegasom i Atlantik Sitijem ili Rusija, gde je kockanje dozvoljeno samo na određenim mestima - jasan je Zukorlić.

Na pitanje da li je svestan koliko bi država izgubila novca primenom njegovog zakona i koliko bi pritom porasla stopa ilegalnog kockanja, Zukorlić je za Informer odgovorio:

- To su sve izgovori. Kao prvo, morbidno je i degutantno što se novac od kocke daje u humanitarne svrhe, to bi bilo kao da ovde neki narko-diler u Novom Pazaru kupi deset kubika drva za grejanje džamije?! Što se tiče ilegalnog kockanja, i protiv toga se možemo boriti, ali je bitno da prvo zauzmemo stav da je kocka zlo koje ne može biti legalno. Jer dokle god je to legalno i dokle god po celom gradu sijaju natpisi kazina i kladionica, vi nećete moći nikome, pa ni svom detetu, da objasnite da je to loše. A evo, neka samo svako od nas pomisli da li bi voleo da mu se dete kocka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vlada

19.04.2018 05:56

Bravo,poslusajte coveka kada je u pravu.

Toplica

09.10.2018 09:17

Ukinuti online kladjenje, to je još veca opasnost za mlade ljude.