AMBASADORKA U ZAGREBU ODBILA DA PRIMI PROTESTNU NOTU: Vučić je doživeo gore neprijatnosti, pa se nije vraćao

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Zagrebu Mira Nikolić odbila je da primi protestnu notu Hrvatske, sa obrazloženjem da zvaničnici Republike Srbije nisu učinili ništa loše zbog čega bi poseta Beogradu delegacije hrvatskog parlamenta bila prekinuta.

RepublikaFoto: Tanjug
Ambasadorka Mira Nikolić sa Mladenom Ivanićem i Miodragom Lintom

Ona je, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić nedavno u Zagrebu doživeo i gore neprijatnosti, ali nije prekidao posetu.

Nikolićeva je, istovremeno, ukazala da su predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, kao domaćin posete, i premijerka Ana Brnabić odmah osudile incident koji je napravio lider radikala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

- Ambasador Mira Nikolić je, takođe, rekla da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete Zagrebu doživeo i gore neprijatnosti, ali nije napuštao Zagreb - naglašava se u saopštenju. 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije ocenjuje da nikome nije u interesu da pojedinačni incidenti zaustave proces dijaloga koji je dobio na intenzitetu posle sastanka predsednika Aleksandra Vučića i predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Zagrebu. Srbija ostaje posvećena dijalogu, dobrosusedskoj i regionalnoj saradnji. 


U saopštenju se precizira da je ambasadora Srbije Miru Nikolić u Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske pozvao pomoćnik ministra Boris Grigić, sa namerom da uruči protestnu notu povodom incidenta koji je izazvao poslanik Vojislav Šešelj u Narodnoj skupštini Republike Srbije, tokom posete predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading