UDOVIČIĆ ODLAZI IZ NEMANJINE! Ministar sporta biće OVA LEGENDA!

Autor:

Vesti

16.04.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska legenda Dejan Stanković biće novi ministar sporta umesto Vanje Udovičića, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Na fotelju Vanje Udovičića sešće Stanković

U rekonstruisani kabinet premijerke Ane Brnabić Stanković bi mogao da uđe već u maju, odmah posle izbora gradonačelnika Beograda, kada će se analizirati rezultati ministara, posle čega će uslediti kadrovske promene u Nemanjinoj 11.

- Izbor je odmah pao na Dejana Stankovića jer iza njega stoji više nego blistava karijera, odlično se pokazao i u poslovima van terena otkako radi kao savetnik predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. Pritom, reč je o čoveku bez mrlje na imenu i o kome gotovo svi koji ga poznaju ili su nekada sarađivali sa njima imaju samo reči hvale. U svakom slučaju, nema sumnje da bi se odlično snašao na funkciji ministra sporta - navodi naš sagovornik.

103 utakmice Stanković odigrao za reprezentaciju

AMBASADOR SRBIJE

Stankovićev komentar juče nismo uspeli da dobijemo, međutim, njegov kum, nekadašnji golman Crvene zvezde Zvonko Milojević, za Srpski telegraf kaže da ne postoji bolji čovek za ministra sporta od Stankovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejan Stanković

- Nisam čuo da Dejan ima ponudu za funkciju ministra, ali ako je to tačno, nisu mogli da nađu bolju osobu za to od njega. Ima blistavu karijeru kako u klupskom fudbalu u Srbiji i reprezentaciji tako i u fudbalu u inostranstvu, poštovan je i cenjen u inostranstvu gde god da je radio. Gde god da ode, svi znaju ko je i šta je, zbog čega je najbolji ambasador Srbije. To je izuzetno bitno. Ne da je pravo rešenje za ministra sporta, nego ne postoji bolji od njega za taj posao - ističe Milojević.

PITA SE PREMIJER

Aktuelni ministar sporta Udovičić o promenama u Vladi govorio je u vreme kada je na čelu kabineta u Nemanjinoj bio Aleksandar Vučić. 

- Svaki ministar misli da je dao sve od sebe, na nama je da radimo dok ne dođe do rekonstrukcije. Mislim da je tu narod koji se najviše pita, kao i premijer - rekao je tada Udovičić.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić najavila je rekonstrukciju Vlade sredinom marta, ali je ona odložena do daljeg nakon incidenta u Kosovskoj Mitrovici kada je kosovska policija uhapsila direktora Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Zvonko Milojević, Stankovićev kum: Ne da je pravo rešenje za ministra sporta, nego ne postoji bolji od njega za taj posao

Kako je premijerka tada objasnila, situacija na KiM je nacionalni prioritet, ali svakako sledi smena loših ministara čim za to dođe momenat.

U međuvremenu, premijerka je o mogućim rešenjima za rekonstrukciju već razgovarala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim i treba da donese konačnu odluku o novim ministrima, a poslednji u nizu razgovora na tu temu imali su početkom ovog meseca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading