BRAĆA PRAVOSLAVCI NIKADA NEĆE PRIZNATI KOSOVO!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.04.2018

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Grčke, Nikos Kocijas, poručio je danas u Beogradu da njegova zemlja neće promeniti stav o neprznavanju kosovske nezavisnosti i dodao da trgovačka kancelarija, koja će biti otvorena u Atini, neće biti diplomatsko predstavništvo Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikos Kocijas

On je rekao da je još 2011. i 2014, u vreme tadašnje vlade Neodemokratije i PASOK, postojao dogovor da se otvori trgovinska kancelarija Kosova u grčkom glavnom gradu.

- Kada se otvori, a biće otvorena u nekom trenutku, ta kancelarija neće biti diplomatsko predstavništvo Kosova. Konzulat je diplomatsko predstavništvo, a tako nešto nije ni dgovoreno ni predviđeno - rekao je Kocijas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem.

Istakao je da Grčka nije priznala kosovsku nezavisnot niti će to da učini.

I srpski šef diplomatije Dačić je potvrdio da se o otvaranju trgovinske kancelarije Kosova u Atini razgovaralo pre nekoliko godina, kada je i pokrenuta inicijativa.

Sporazumi treba da se ostvaruju u celosti, rekao je danas šef diplomatije Grčke Nikos Kocijas na pitanje o stavu Grčke da li ZSO treba da se formira prema Briselskom sporazumu ili u skladu sa kosovskim zakonima.

- Sporazumi treba da se ostvaruju, ali ne jednostrano, već u celosti i to svi treba da imaju na umu - odgovorio je kratko Kocijas.

Dačić dodao je da ne treba od naših prijatelja iz Grčke očekivati da znaju sve detalje, ali da oni imaju razumevanja, jer ih mi informišemo o svemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading