MOMIR BULATOVIĆ OTKRIVA TAJNI PLAN SRJ: Sloba nudio da Srbija uđe u NATO!

Autor:

Vesti

06.04.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikancima smo nudili da nas prime u NATO jer smo znali da ne mogu da nas bombarduju ako smo u toj alijansi.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Momir Bulatović

Ovu šokantnu informaciju otkrio je nekadašnji predsednik Savezne vlade SRJ Momir Bulatović, koji je bio u bliskim odnosima sa Slobodanom Miloševićem.

- To je Milan Milutinović predložio Madlen Olbrajt. Na tom sastanku pred Rambuje, kada joj je Milutinović rekao da je Srbija spremna da uđe u NATO, ona se prvo onesvestila, nije verovala šta joj nudimo. Onda se vratila i rekla: "Ne, to nije opcija". Bilo bi mnogo pametnije da su nas primili u NATO nego što su nas bombardovali - ocenio je Bulatović u intervjuu za nedeljnik Ekspres.

HARADINAJ I TAČI

Milošević je, objašnjava bivši predsednik Crne Gore, preduzimao sve da ne dođe do bombardovanja.

Slobodan Milošević

- Počeli smo pregovore sa umerenim Albancima s Ibrahimom Rugovom na čelu. Ali onda je Amerika odlučila da iz tog procesa isključi Rugovu. On je bio predstavnik umerenih i tada većinskih Albanaca, koji nisu bili pristalice oružane pobune i terorističkog delovanja. Oni su, međutim, na njegovo mesto instalirali Haradinaja i Tačija. Amerikancima smo, takođe, nudili bazu "Bondstil" uz saglasnost vlada Srbije i Jugoslavije za simboličnu nadoknadu od jednog dolara. Nudili smo im, isto, da upravljaju rudnim bogatstvom, da im damo koncesije na energetske i rudne potencijale KiM jer, ako mi ne možemo da nađemo zajednički jezik sa Albancima, neka to bude neka engleska ili američka kompanija. Sve smo im nudili da ne bude rata. Ipak, rata je moralo biti. Njima je taj rat bio potreban - priča Bulatović.

PRIMER VIJETNAMA

Kako navodi, Srbiji je bilo zaprećeno da će biti sravnjena sa zemljom, a o intervenciji su brujali svi svetski mediji.

- To je Ahtisarijev stav bio, pa ga je onda Milošević pitao: "Izvinite, a kako ćete objasniti da ste ubili dva i po miliona ljudi samo u Beogradu?" Čovek je odgovorio: "Znate li koliko ih je ubijeno u Vijetnamu?" U to doba NATO gađa "Prvu iskru" u Bariču - ističe Bulatović.

Madlen Olbrajt

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading