SRBOMRZAC MESIĆ SAD BI DA KOMADA SRBIJU!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

06.04.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvedočeni srbomrzac i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić došao je u Novi Pazar sa novom provokacijom - huška Bošnjake na nemire i otcepljenje Sandžaka!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Otvoreni srbomrzac Stjepan Mesić

Pod parolom političke edukacije mladih na temu "Politički položaj i perspektive Bošnjaka Sandžaka", koju je organizovao SDA Sulejmana Ugljanina, Mesić propagira otcepljenje Sandžaka, koji je, prema njegovom mišljenju, zaslužan za odbranu Hrvatske od "velikosrpske agresije".

Da njegova poseta nije nimalo slučajna, dokaz je i to što je usledila baš u trenutku kada Zapad pokušava da stavi Beograd pred svršen čin po pitanju Kosova, te da ga uceni zbog prijateljstva sa Moskvom, a sve su glasniji i vojvođanski separatisti.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Sulejman Ugljanin ništa manje ne mrzi Srbe

SARAĐIVALI U RATU

Podsetimo, bivši predsednik Hrvatske je pre nešto manje od dve godine izjavio da je sa Sandžaklijama dobro sarađivao u ratu za odbranu Hrvatske. Isto to ponovio je i juče u Novom Pazaru.

- Rat u bivšoj Jugoslaviji mogao se izbeći da je Miloševićev režim tada odustao od promene granica, međutim, njegov cilj je bio stvaranje "velike Srbije" i etnički čiste. Da bi to napravio, on je morao osvajati tuđu teritoriju. Na redu je bila Hrvatska, BiH, a računao je na Crnu Goru i obe pokrajine, da se podrazumeva da je to Srbija - rekao je Mesić i podsetio da je u BiH Alija Izetbegović zabranio mobilizaciju mladih Bošnjaka da idu u JNA i rat u Hrvatskoj i da je to za Zagreb bila velika pomoć.

Okupljenima se obratio i Ugljanin, prenosi portal "Oslobođenje".

- Ako treba da se gine, ginućemo kod svoje kuće kao ljudi, a ne kao agresor. Istorija će pokazati da li smo bili u pravu. Zahvaljujući roditeljima iz tog vremena, danas nemamo poginulih, nismo agresori - poručio je Ugljanin na obeležavanju 5. aprila, dana kada je 1991. godine SDA Sandžaka donela odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA.

Sve provokacije

Stjepan Mesić

Sulejman Ugljanin

Srbi u Jasenovcu su praktično spaseni Kaže da je, dok je bio ministar, upoznao najveće zlo koje se zove država Srbija
Srbiji je potrebna katarza kakvu je proživela Nemačka posle Hitlera Rekao da srpska država za Bošnjake predstavlja genocidnu tvorevinu
Ramuš Haradinaj je moj prijatelj Za policajce i sudije u Sandžaku tvrdi da su srpski fašistički pioni

LOŠE NAMERE

Politički analitičar Dragomir Anđelković za Srpski telegraf kaže da sumnja u Mesićeve dobre namere.

- Stipe Mesić se svojevremeno hvalio da je razbio Jugoslaviju, a sada ima nameru da razbije i Srbiju. On je već davao izjave po pitanju Republike Srpske, a sada se meša direktno u politiku Bošnjaka u Sandžaku. Ranije je sarađivao i sa pristalicama separatizma u Vojvodini. Verujem da će probati da napravi haos - ukazuje na činjenice Anđelković.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Miroslav Parović dodaje za naš list da je jasno da Amerikanci preko Mesića šalju pretnje da će pokrenuti brojne separatističke procese ukoliko Srbija ne dozvoli Kosovu stolicu u UN.

- Čak i ako Srbija da ustupak za Kosovo, samo će dodatno ohrabriti separatističke težnje, kako u Sandžaku, tako i u Vojvodini. Ovo je očigledan pritisak na Srbiju - nedvosmisleno zaključuje Parović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading