PALE MASKE! Janković: Ne bih sprečavao članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana, Saša Janković, izjavio je da ne bi sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u međunarodnim organizacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša Janković

U intervjuu za Radioteleviziju Kosovo, Janković je ponovio stav da je suverenost Srbije na Kosovu nepopravljivo narušena 1990-ih. 

Treba, smatra Janković, prihvatiti realnost, ali da od srpskih političara ne bude traženo da priznaju kosovsku nezavisnost.

- Ja ne bih sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u međunarodnim organizacijama - naveo je Janković, koji tvrdi da još uvek ništa nije urađeno po pitanju suočavanja sa prošlošću, a da se dijalog između Prištine i Beograda vodi na nedemokratski način, u atmosferi, kako kaže, mržnje i huškanja na rat.

Zabluda je, tvrdi Janković, da članstvo Kosova u UN znači i priznavanje nezavisnosti.

Za Jankovića su poslednji događaji u Kosovskoj Mitrovici, kada su napadnuti Srbi na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o rešenju pitanja KiM i hapšenje Marka Ðurića, zabrinjavajući jer, prema njegovom tumačenju, posledica su "delovanja lidera koji žele neograničen opstanak na vlasti".

Janković tvrdi da su i Kosovo i Srbija, ali i ceo region žrtve atmosfere konflikta i lidera koji, kako kaže, "lažnim pobedama žele da opstanu na vlasti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading