MIHAJLOVIĆEVA: Posle vladavine DS u Nišu je ostala pustoš!

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović obišla je danas Niš i poručila da je posle vladavine DS u tom gradu ostala pustoš, ugašene državne firme i hiljade radnike bez posla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorana Mihajlović

Kako je saopšteno, Mihajlović je navela da je u poslednje tri godine Vlada investirala 3,5 miliona evra u Aerodrom "Konstantin Veliki" koji je, kako kaže, povećao broj putnika sa 1.335 u 2014. na više od 330.000 u 2017. godini.

- To je 14 puta veći broj putnika nego što je niški aerodrom imao u periodu 2008-2012, kad je u proseku godišnje bilo oko 23.000 putnika - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da bi bez investicija aerodrom u Nišu i dalje bio tamo gde je bio za vreme vladavine DS-a.

- Zato ćemo nastaviti da ulažemo u njega i nećemo dozvoliti da niški aerodrom propadne, jer Grad nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija - kaže Mihajlović.

Dodaje da su "rezultati" koje je DS ostavio iza sebe u Nišu i nezavršen Koridor 10, pruga koja nije izmeštena iz centra grada i ostale pruge na jugu Srbije koje nisu modernizovane.

- Za vreme ove Vlade, Niš izrasta u saobraćajno čvorište u drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju u ovom delu regiona, u kojem je otvoreno šest fabrika - rekla je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading