Čekate poslednji trenutak da obavite kupovinu? EVO KAKO ĆE PRODAVNICE RADITI ZA USKRS

Autor: Tanjug

Vesti

02.04.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vreme uskršnjih praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti u Beogradu radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopštio je Sekretarijat za privredu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Tako će na Veliki petak, 6. aprila, dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, kao i u subotu, 7. aprila. 

Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, ali u ponedeljak, 9. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Tokom praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.


Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. 

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane Uskrsa mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u saopštenju. 
RepublikaFoto: pixabay.com

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, u petak i subotu, 6. i 7. aprila, mogu da počnu sa radom najranije od 6 sati.


Ti objekti mogu da rade najduže do jedan sat posle ponoći, ali muziku mogu da emituju najduže do 24 sata.

Ostalim prazničkim danima rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata. 

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading