LONDON U RAT PROTIV PUTINA U SRBIJI UKLJUČIO NAJMOĆNIJE ORUŽJE: BBC ponovo na srpskom!

Autor: Republika

Vesti

01.04.2018

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad se bori sa Rusijom u bici za uticaj na Balkanu. Iako se Evropska unija ponovo posvetila regionu, poslednja promena dolazi od strane Britanije, koja je je nedavno ponovo pustila u rad servis na srpskom jeziku nakon sedam godina pauze, piše Politiko.

Vladimir Putin

- Medijsko tržište i opšta situacija postala je mnogo teža u Srbiji. Smatramo da postoji potreba za onim što nudi Bi-bi-si svugde - tačno i uravnoteženo izveštavanje - rekao je Artiom Lis, regionalni urednik britanske medijske kuće za Evropu.

Navodi se i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno istakao da je strateški cilj Srbije Evropska unija, ali da on "i dalje održava vrlo bliske veze sa Rusijom".

- Dok pozitivno govori o pristupanju Srbije EU, on i mnogi njegovi ministri takođe koriste zapaljivu retoriku protiv Zapada i hvale Moskvu -  ističe se.

U tekstu se takođe tvrdi i da je procenat ruskih investicija u Srbiji znatno manji od evropskih, kao i da prema studiji koju je CEAS uradio postoji više od 100 organizacija u Srbiji koje održavaju prijateljske veze sa Moskvom.

Politiko tvrdi i da je Vučić vrlo jasno istakao da nije oduševljen povratkom Bi-bi-sija.

- Otvaranje Bi-Bi-Sija u Srbiji... Sve je to u redu, Srbija je slobodna zemlja. Ali Srbi treba da shvate da to neće biti objektivne informacije, već one koje su u interesu Ujedinjenog Kraljevstva - rekao je Vučić, piše Politiko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading