RADULOVIĆ NEĆE BITI LIDER DJB

Autor:

Vesti

29.03.2018

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Radulović više neće biti lider DJB.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Rasulo u DJB

Na sednici Glavnog odbora pokreta Dosta je bilo, koja je održana juče, za 21. april zakazani su novi izbori za predsednika pokreta, a kako je saopšteno posle sastanka, dosadašnji lider više neće biti na čelu DJB.

Svi članovi sadašnjeg predsedništva u ostavci Saša Radulović, Miroslava Milenović, Dušan Pavlović i Jasmina Nikolić su obavestili Glavni odbor da nemaju nameru da se ponovo kandiduju.

Istovremeno, Glavni odbor je isključio iz stranke poslanika Aleksandra Stevanovića jer je izjavio da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da Srbija ne namerava da ulazi u sukobe. U partiji Saše Radulovića ovu izjavu protumačili su kao podršku Aleksandru Vučiću, pa su brzinski Stevanovića isključili iz članstva.

Na crnoj listi našlo se još funkcionera DJB koji su, poput Stevanovića, isključeni iz članstva. Odlukom glavnog odbora u DJB više nisu ni poslanici Nenad Božić i Vladimir Ðurić "zbog kršenja Statuta vrednosti i principa DJB, nepoštovanja odluka organa stranke, pokušaja stvaranja klanova i urušavanja cele organizacije".

Čistka nije mimoišla ni pokrajinske i gradske funkcionere, pa je isključena i pokrajinska poslanica Svetlana Kozić, tri odbornika u Novom Sadu i dva odbornika u Beogradu zbog kršenja Statuta i vrednosti DJB.

- Svim isključenim želimo sve najbolje. Mandatima, uprkos činjenici da su izabrani po proporcionalnom sistemu, po odluci Ustavnog suda iz vremena kada je bilo "potrebno" da se SNS omogući odvajanje od radikala, raspolažu poslanici i odbornici i da li će ih vratiti stranci i glasačima koji su glasali za DJB zavisi isključivo od moralnih shvatanja poslanika i odbornika - piše u saopštenju DJB.

ONI SU NAJURENI
3 poslanika iz republičkog parlamenta
1 poslanica iz Pokrajinske skupštine
3 odbornika iz Novog Sada
2 odbornika iz beogradskog parlamenta

 

 

 

 

 

 

POTPIS ZA SLIKU

NAGRABUSIO Stevanovića oterali zbog podrške Vučiću

odbornika iz Novog Sada

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading