"NEMA INDICIJA DA SE ETIHAD POVLAČI"

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2018

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nema indicija da se kompanija Etihad povlači iz Srbije", poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Demantovala medijske spekulacije: Ana Brnabić

Odgovarajući na pitanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića da li se Etihad povlači iz Er Srbije, Brnabić je danas u Skupštini Srbije rekla da su u pitanju medijske dezinformacije.

Ona je podsetila da svi pokazatelji poslovanja Er Srbije ukazuju na rast i rekla da je u 2017. ta kompanija imala 2.617.000 putnika što je povećanje broja putnika od 90 odsto u odnosu na 2013. godinu.

- Etihad je naš strateški partner koji nije dao ni jednu indiciju da će izaći iz Er Srbije - rekla je Brnabić i dodala da ona ne može da govori u ime Etihada i planova te kompanije.

Brnabić je prethodno navela podatke o povećanju broja putnika i robe te istakla da je količina prevezene robe četiri puta veća u odnosu na 2013. godinu, a broj aviona je povećan za 23,5 odsto.

- Modernizovana je flota, 2014. smo nabavili deset novih aviona, 2016. je nabavljen prvi širokotrupni avion Erbas A3030, da ne pričam o novim rutama koje su uvedene - poručila je Brnabić.


U prošloj godini, kaže, "Erlajn market lider" proglasio je Er Srbiju za lidera na tržištu aviokompanija.

- Što se tiče Er Srbije, nadam se da sam dovoljno obrazložila u kakvoj situaciji se nalazi Er Srbija i da ona posluje u skladu sa svim planovima - poručila je Brnabić obraćajući se poslaniku Nove stranke.

Er Srbija je "zdravo i dobro", zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading