AMERIKA IZDALA UPOZORENJE: Oprez, mogući su teroristički napadi NA KOSOVU!

Autor: b92.net

Vesti

29.03.2018

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasada na Kosovu upozorava svoje građane na povećani rizik terorističkih napada na Kosovu, posebno za vreme uskršnjih praznika.

Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljani bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, verske objekte i druge "lake" mete. Oprez na navedenim mestima je posebno važan, navodi se. 

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbednosti. 

Savetuje im se i da izbegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i prate instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata. 

 

 

Upozorenje je izdato u sRedu, dva dana nakon što je situacija na Kosovu uzavrela zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kim Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici. 

Đurića je Kosovska policija uhapšila pa "deportovala" u Beograd u ponedeljak popodne, a tokom akcije hapšenja povređeno je više od 30 Srba koji su prisustvovali akciji hapšenja Đurića. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon incidenta na Kopsovu izjavio da su teroristi obučeni u policijske uniforme specijalnih jedinica nepostojeće države Kosovo hteli da pokažu da mogu da zauzmu sever Kosova. Tenzije su se nastavlie, kada je Srpska lista objavila da planira da sama formira Zajednicu srpskih opština. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gloria

29.03.2018 08:02

Ameri upozoravaju americke gradjane - Ameri ce i da organizuju teroristicke akte na Kosmetu!