ZA DIPLOMATSKU SARADNJU: Kazahstan dodelio Dragomiru J. Kariću priznanje

Autor: Tanjug

Vesti

23.03.2018

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću je povodom diplomatske saradnje sa Kazahstanom uručena medalja te države zbog njegovog predanog rada na produbljivanju prijateljskih odnosa dve zemlje.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragomir J. Karić

Šef Misije Kazahstana u Srbiji Jeržan Žarilkanov je kazao da Dragomir J. Karić, koji je bio jedan od prvih počasnih konzula Kazahstana u Kanadi, daje veliki doprinos učvršćenju odnosa dve zemlje naročito kada je reč o razvoju privredne saradnje, saopšteno je iz BK Grupe.

Žarilkanov je u prostorijama Počasnog konzulata Republike Kazahstan u Beogradu kazao da je medalja prijateljstva uručena povodom obeležavanja 25 godina od diplomatske službe Kazahstana i povodom proslave praznika Nauriz. 

Karić je posle uručenog priznanja kazao da treba podsetiti na to da Kazahstan podržava teritorijalni integritet i celovitost Srbije kao i stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Bliski susreti predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i državnog vrha Srbije poslednjih godina svedoče da je moguće saradnju dve zemlje podići na viši nivo, podvukao je Karić. 


- Nadamo se da će doći do novih susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Kazahstana - rekao je Karić. 

On je dodao da je upravo predsednik Nazarbajev inicijator ideje o formiranju Evroazijske ekonomske unije a sada se u Rusiji i Kazahstanu priča i o tome da se stvori jedinstvena monetarna unija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading