Proglašena REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA na dve lokacije u Beogradu

Autor: blic.rs

Vesti

20.03.2018

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji grada Beograda trenutno je na dve lokacije proglašena redovna odbrana od poplava, izjavio je Darko Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Jedna je lokacija kod Kule Nebojša, a druga pepelište kod TENT-a - rekao je Glavaš i dodao da se tu već postavljaju džakovi sa peskom i da su to trenutno jedine aktivnosti kada je reč o odbrani od poplava.

Glavaš je rekao i da na teritoriji grada Beograda javna vodoprivredna preduzeća redovno prate stanje kako vodotoka prvog reda, tako i kompletne kanalske mreže.

- Kanalska mreža je kompletno prohodna, nema opasnosti po sugrađane. Što se tiče rasta Save, u narednim danima se očekuje vrh poplavnog talasa koji dolazi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Za sada je stanje takvo da ima dovoljno prostora u akvatorijumu i Save i Dunava da prihvati svu tu vodu bez opasnosti po teritoriju grada Beograda - rekao je Glavaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading