SRBIJA I KOREJA - INFORMATIČKA EPOPEJA!

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je u Srpsko-korejskom informatičkom pristupnom centru sa delegacijom poslanika iz Republike Koreje o reformi javne uprave i digitalizaciji, saopšteno je iz ministarstva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branko Ružić o reformi javne uprave i digitalizaciji

Ružić je rekao da je saradnja dveju država veoma dobra i da je ona potvrđena i otvaranjem Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra, za koji je prostor obezbedilo Ministarstvo, a tehnički ga opremila korejska Nacionalna agencija za informaciono društvo (NIA).

- Naša je sreća što uviđate da Srbija, pored direktnih investicija, ima potrebu u razvoju informacionih tehnologija i digitalne uprave i čast nam je da Srbiju smatrate najrazvijenijom zemljom od svih u kojima ste otvorili ovakve centre i što ćete nam, kao država, pomoći da uspostavimo održiv model razvoja digitalizacije javne uprave Srbije - rekao je ministar.

Cilj reforme javne uprave je obezbeđivanje profesionalne, efikasne i moderne uprave u službi naših građana, rekao je Ružić.

On je dodao da je za njega kao ministara značajno što su dobri odnosi dveju zemalja konkretizovani i materijalizovani otvaranjem ovog Centra, jer je do sada kroz njega oko 1200 ljudi prošlo je ili prolazi obuke.

Ministar je ocenio da je otvaranje ovakvog centra i svojevrsno priznanje Srbiji za postignute rezultate u razvoju IT sektora i ekonomije uopšte, pošto Republika Koreja ovakve projekte pokreće tek kada država dostigne određeni nivo razvoja.

- Posebno nam godi što ovo priznanje dolazi od države koja je svojevremeno bila jedna od najnerazvijenijih, a danas se nalazi u društvu najjačih ekonomija sveta - rekao je on.

Članovi delegacije su izrazili zadovoljstvo uspehom koji ostvaruje Srpsko-korejski centar, kao i želju da podrže i naredne projekte koje imaju za cilj stvaranje bolje uprave građanima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading