NATO LOMI KIČMU SRBIJI: Lazanski upozorava na otvorene pretnje Zapada

Autor: Informer, Republika

Vesti

13.03.2018

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To što komandant NATO pakta za Evropu general Kurtis Skaparoti otvoreno preti Srbima zbog saradnje sa Rusima samo je nastavak politike koja ima za cilj slamanje kičme Srbiji, upozorava poznati vojni komentator Miroslav Lazanski.

RepublikaFoto: Tanjug

Skaparoti je tokom svedočenja pred Odborom za oružane snage američkog Senata rekao da je jačanje ruskog uticaja u Evropi najveći problem na civilnom i vojnom planu, posebno na Zapadnom Balkanu.
- Srbija je najveći problem u regionu! Problem je i cela srpska nacija! Potreban je veći vojni i diplomatski angažman kako bi se neutralisao ruski uticaj - rekao je Skaparoti.

Komentarišući reči američkog generala, Lazanski kaže za Informer da je Skaparoti očigledno debelo izašao iz svoje nadležnosti.

- Iako nije zadužen za politiku, već samo za pitanja struke, general je pričao kao političar i to je jako, jako opasno! Kad generali počnu da se bave politikom, to je militarizacija politike, a onda su sve crvene linije na granici pucanja. Ovakve otvorene pretnje nisu ništa drugo nego nastavak lomljenja kičme Srbiji zbog njene suverene politike, vojne neutralnosti i velikog prijateljstva sa Rusijom - upozorava Lazanski.

Lazanski ističe i da postaje licemerno da nas NATO stalno napada, a da nas hvali kada treba da organizuje vojne vežbe u Srbiji.

- Čemu onda sve ovo?! Kako to da nismo dobri kad se pominje Rusija, a kada treba da se održe vojne vežbe u Srbiji, onda smo dobri? Ako smo već problem za NATO, onda bismo i mi možda mogli da vidimo imamo li neki problem sa tim NATO paktom... - kategoričan je Lazanski. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading