Tender za RTB Bor do kraja maja!

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko topioničarski basen Bor biće raspisan do kraja maja, rekao je za Tanjug generalni direktor tog preduzeća Blagoje Spaskovski i istakao da RTB nudi veliku količinu rude, oko 1,34 milijardi tona rezervi i kvalifikovanu radnu snagu.

RepublikaFoto: Tanjug/Lj. ALEKSIĆ
RTB Bor

- Do kraja maja se raspisuje tender i ko bude najbolji taj će i dobiti učešće u RTB-u i razvijati rudarstvo. Strateški partner će imati većinski deo u RTB-u - naveo je Spaskovski.

Spaskovski, koji je danas prisustvovao sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima velike kineske kompanije Zijin, zainteresovane za RTB Bor, rekao je da očekuje uspešnu privatizaciju RTB-a Bora i investiciju koja će doprineti rastu proizvodnje i razvoju rudarstva u Srbiji.

Naveo je da Zijin, ukoliko pobedi na tenderu, namerava da obezbedi tri i po puta veću proivodnju iz sopstvenih sirovina, te da zadrži svih 5.100 radnika RTB-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading