ZORANA KRITIKUJE ĐORĐEVIĆA: Neprimereni citati povodom 8. marta

Autor: Tanjug

Vesti

08.03.2018

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, smatra neprimerenim citat koji je ministar Zoran Ðorđević danas "poklonio" ženama Srbije povodom 8. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ponovo se ne slaže sa kolegom: Zorana Mihajlović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka o socijalna pitanja danas je bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama, a na koje se osvrće Koordinaciono telo.

Iz Koordinacionog tela poručuju ministru da je nedopustivo da bilo ko kaže da su žene sklone da se predaju i onima koji su im "fizički nemili", ili da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak, da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem.

U saopštenju dostavljenom medijima iz kabineta Mihajlović, navodi se da nije reč o ocenjivanju umetničke vrednosti dela Jovana Dučića.

- Ovakve reči ne samo da vređaju sve žene u Srbiji, već nanose štetu borbi za rodnu ravnopravnost kojoj smo ozbiljno posvećeni - smatra Koordinaciono telo, koje apeluje na sve građane i građanke, a posebno na one koji su na mestima gde se donose odluke o boljem životu svih nas, da se uzdrže od neprimerenih komentara i svojim primerom i delima pokažu da se istinski zalažu za društvo u kojem će i žene i muškarci imati jednaka prava i mogućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading