A gde ćete?! BOŠNJACI NEĆE DA SLUŽE SRPSKU VOJSKU

Autor: Agencije, Republika

Vesti

08.03.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranka demokratske akcije Sanžaka (SDA) Sulejmana Ugljanina nastavlja sa provokacijama.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Vojska Srbije

Naime, danas su posavetovali Bošnjake u Srbiji da se ne odazivaju na pozive za vežbe u rezervnom sastavu Vojske Srbije (VS). Generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj je na konferenciji za novinare pozvao i pravosudne organe da ne kažnjavaju one koji se "zbog opravdanog straha i brige za svoj život" ne odazovu pozivu, prenosi telegraf.rs.

- Pismo sa našim zahtevima (o nepreduzimanju represivnih mera) uputili smo predsednicima Republike, Vlade i Ministarstva odbrane - rekao je Škrijelj.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

On je, ponavljajući stavove sa nedavnog skupa te partije "Za slobodu i sigurnu budućnost" u centru Novog Pazara, dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj, bez uslovljavanja.

- Srbija i Crna Gora su tolerantnim odnosom prema zločinima nad Bošnjacima tokom 90-tih godina prošlog veka poslale poruku da oni koji budu gazili, mučili i ubijali Bošnjake neće biti kažnjeni, već nagrađeni - stav je SDA Sandžaka.

Škrijelj je dodao da se građni toj partiji žale od juna prošle godine, kada su počeli da dobijaju pozive za vojne vežbe.

On je na pitanje novinara Sto plus radija zašto se tek sada oglašavaju ovim povodom, odgovorio da su SDA i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) problem bezuspešno pokušavali da reše u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje, kako će partija zaštiti građane koji poslušaju savet o neodazivanju vojnim pozivima, Škrijelj je odgovorio da imaju podršku Bošnjaka i da sistem "mora da uvaži" potrebe i interese gradjana.

On je ponovio stav po kojem SDA i BNV pozivaju EU da "hitno" organizuje dijalog između legitimnih predstavnika Bošnjaka i srpskih vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vladimir

09.03.2018 09:54

Da u državi radi pravosuđe kao u svim zemljama ovaj LUDAK bi odavno bio smešten u stanovu za lečenje, a mogao bi da ide i iza rešetaka. Kada ga vlast imenuje za nekog funkcionera tada nema nikakvih primedbi