Dačić primio ambasadora DNR Koreje!

Autor: Republika

Vesti

05.03.2018

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Demokratske Narodne Republike Koreje Ri Pjong Dua (Ri Pyong Du), koji je u Republici Srbiji akreditovan na nerezidencijalnoj osnovi iz Rumunije.

RepublikaFoto: Tanjug


Uz konstataciju da u bilateralnim odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja, sa naše strane je izražena zahvalnost stavu DNR Koreje o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što očekujemo i ubuduće, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Ministar Dačić je ponovio stav Srbije u prilog denuklearizacije Korejskog poluostrva i rešavanja nuklearnog pitanja DNR Koreje mirnim putem, odnosno pregovorima involviranih strana. 

Pored toga, sa naše strane je pozdravljeno otopljavanje u odnosima između Republike Koreje i DNR Koreje i zajedničko učešće Pjongjanga i Seula na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongćangu ove godine, uz nadu da će pozitivan trend u odnosima biti nastavljen i ubuduće. 

Ambasador Ri Pjong Du je izneo spremnost za jačanje bilateralne saradnje između DNR Koreje i Republike Srbije, podsetivši na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje, čiji koreni sežu u doba bivše SFRJ. 


On je potvrdio nastavak principijelne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, odnosno stav nepriznavanja JPN Kosova, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading