BRNABIĆEVA: Interes građana na prvom mestu!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

05.03.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić poručila je da interes građana Srbije mora biti na prvom mestu u procesu izmena Ustava i traženja balansa između nezavisnosti i odgovornosti sudstva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Brnabićeva o ustavnim amandmanima

Podsetila je da je proces promene Ustava u oblasti pravosuda počeo pre devet meseci, te istakla da se to radi zbog građana Srbije, ali i reformi koje su u toku.

- Sve reforme koje smo uradili mogu da padnu u vodu ako nemamo sudstvo koje je efikasno i koje daje sigrunost i stabilnosti građaninu Srbije, ali i privredi, investitorima, preduzetinicma, malim i srednjim preduzećima. Zato je ovo važno za Srbiju - istakla je Brnabić na završnom okruglom stolu javne rasprave o ustavnim amandmanima koje je predložilo Ministarstvo pravde u Palati Srbija.

Kuburovićeva: Ni govora o povlačenju predloga Ustavnih amandmana

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da predlog izmena Ustava Srbije koje se odnose na pravosuđe, neće biti povučen.

- O povlačenju teksta nema reči. To je nešto iza čega ministarstvo čvrsto stoji - rekla je Kuburović na poslednjem okruglom stolu u drugom ciklusu javne rasprave o Ustavnim amandmanima i dodala da se novi predlog sigurno neće pisati od početka, već da će radni tekst biti dopunjen predlozima koje je ministarstvo dobilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading