ZORAN LUKIĆ, PREDSEDNIK GIK: Bez prijava o značajnijim kršenjima procedure

Autor: Tanjug

Vesti

04.03.2018

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik GIK-a Zoran Lukić izjavio je večeras da su beogradski izbori protekli u miru i bez prijavljenih značajnijih kršenja izborne procedure.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Sve proteklo u najboljem redu: Zoran Lukić

Upitan da prokomentariše navode CRTA-e da tri posmatrača nisu mogla da prisustvuju glasanju, Lukić je kazao da ga je predsednik CRTA-e obavestio o tome i da je on odmah zatim pozvao predsednike tih biračkih odbora i zamolio ih da omoguće svim, kako stranim, tako i domaćim posmatračima da prisustvuju utvrđivanju rezultata glasova na biračkim mestima.

- To im je i omogućeno istog trenutka - rekao je Lukić novinarima. 

Dodao je da su svi akreditovani posmatrači imali mogućnost da prate izborni proces. 

Proverene su, ističe, i informacije o neregularnostima, o kojima se danas govorilo, ali da nije dobio nikakve zvanične potvrde sa biračkih mesta da su se zaista i dogodile. 


On pretpostavlja da je bila reč o nesporazumima, ili tenzijama. 

Naveo je da nije obavešten o tome da je slepoj ženi koja je zahtevala tajno glasanje uskraćeno to pravo i dodao da po zakonu Srbije slepe osobe mogu da glasaju uz pomoć takozvanog pomagača. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading