Raste vodostaj na svim rekama u Pomoravlju!

Autor: Tanjug

Vesti

04.03.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog naglog topljenja snega raste vodostaj na Velikoj Moravi i svim rekama u Pomoravlju, Resavi i Levču, rečeno je danas Tanjugu u Hidrološkim stanicama ovog dela Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Velika Morava, kod Varvarina, od juče je porasla za 105 centimetara, kod Chuprije 56, kod Bagrdana kod Jagodine 47 centimetara.

U Hidrometerološkom zavodu Srbije, progniziraju dalji rast vodostaja Velike Morave celim njenim tokom.

Morava je mutna, nabujala, nosi velike količine smeća, grana, plastičnih boca. Reka Crnica kod Paraćina je porasla od juče devet centimetara,   Belica kod Jagodine 26, Lugomir kod Majura (Jagodina) 60 centimetara, Resava, kod manastira Manasije kod Despotovca, sedam centimetara i kod Svilajnca 24 centimetra, navode u lokalnim Hidrološkim stanicama.

Vodostaj ovih reka će i dalje rasti, ali su procene da neće izaći iz korita, jer su lokalne samouprave poslednje tri godine dosta uradile na čišćenju vodotoka, otklanjanju uskih grla i učvršćivanju brana i nasipa.


Crnica, Resava i Lugomir su 2014. godine u Paraćinu, Sviljancu i Jagodini, izazvale katastrofalne poplave sa velikom materijalnom štetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading