DVE MILIJARDE DINARA ZA ODBRANU OD POPLAVA U 2018. GODINI

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2018

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo poljoprivrede utvrdilo je operativni plan za odbranu od poplava u 2018., kojim su definisane mere za smanjivanje štetnih posledica u koje će država uložiti oko dve milijarde dinara, piše "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Reč je o obimnom dokumentu kojim je za svako od sedam vodnih područja utvrđeno u kojim uslovima se proglašava redovna i vanredna odbrana od ove elementarne nepogode, ali i koji objekti bi trebalo da se izgrade kako bi se one sprečile.

Pored toga, utvrđeni su i zadaci svih institucija sistema, ali i ime rukovodioca koji je odgovoran za njegovu realizaciju, i to ne samo za vodotoke prvog reda, poput Dunava, Save i Kolubare, već i za sve ostale uključujući i najmanje lokalne bujice.

Plan je toliko detaljan da je razrađena svaka pretpostavljena rizična situacija od mogućih poplava koja uključuje i objekte gde bi se evakuisalo stanovništvo ukoliko bi za tim bilo potrebe, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading