Sastanak Vulina sa ambasadorom Belorusije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.03.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Republike Belorusije u Republici Srbiji Valerij Briljov, ocenili su današnji susret kao još jedan korak u razvijanju dobrih bilateralnih odnosa između dve tradicionalno prijateljske zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin se sastapo sa tradicionalnim prijateljima

Tom prilikom, ministar Vulin je izrazio zadovoljstvo zbog prošlonedeljne posete svečanosti u Minsku povodom obeležavanja stogodišnjice osnivanja Oružanih snaga Republike Belorusije i razgovora sa ministrom odbrane general-potpukovnikom Andrejem Ravkovim.

Vulin je ambasadoru Briljovu uručio pozivno pismo za beloruskog ministra odbrane da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

- Ponoviću isto što sam izjavio u Minsku prilikom sastanka sa ministrom Ravkovim, politički odnosi Srbije i Belorusije su izuzetni. Cenimo podršku Belorusije koja se ogleda u principijelnoj politici da Srbiju podrži u rešavanju otvorenih pitanja u južnoj srpskoj pokrajini - Kosovu i Metohiji mirnim putem i političkim sredstvima, dok se istovremeno trudimo da čuvamo i branimo suverenitet i integritet naše otadžbine - istakao je ministar Vulin. 

Ministar odbrane je podsetio da su na sastanku u Minsku ministar Ravkov i on pokazali zadovoljstvo postignutim nivoom vojnoekomonske saradnje i dogovorili njen nastavak, dodavši da znatan doprinos konstantnom unapređenju saradnje u oblasti odbrane između dveju država daje lični odnos i prijateljstvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka. 


Kao potvrdu toga, istakao je predstojeće otvaranje izaslanstava odbrane Republike Srbije i Republike Belorusije na rezidencijalnoj osnovi, kao i realizacija zajedničke vežbe "Slovensko bratstvo", na kojoj učestvuju pripadnici oružanih snaga Belorusije, Ruske Federacije i Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading