Đukić Dejanović: "POZIV NA AKCIJU" za sigurnost DECE

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2018

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović kazala je danas nakon potpisivanja dokumenta "Poziv na akciju", koji je usmeren na aktivnost u vezi sa ranim razvojem deteta, da će taj dokument motivisati sve nadležne da se napravi korak koji će značiti veću sigurnost za najmlađe žitelje Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Deca su naša najveća vrednost, kaže Đukić Dejanović

Ðukić Dejanović je dodala i da je današnja aktivnost nastavak inicijative UNICEF-a da se posebna pažnja posveti najranijem razvoju dečijeg doba.

- Ovo je nastavak inicijative da interes dece i tokom trudnoće i u prvih hiljadu dana života bude zadatak ne samo Vlade, već da Vlada uradi sve da motiviše sve druge subjekte koji će dati doprinos da u segmentima zdravlja, socijalne politike, obrazovanja roditelja, negovatelja se napravi onaj korak koji će značiti veću sigurnost za naše najmlađe žitelje, buduće građane Srbije, budućnost Srbije - kazala je.

Prema njenim rečima, u tom smislu je dobro poznata činjenica da je prvih hiljadu dana razvoja nervnog sistema zapravo okvir za psihološku, saznajnu, fizičku i emotivnu komponentu budućih odraslih ljudi, te da zbog toga, kaže, produbljivanje znanja i popravljanje uslove da svi ti segmenti budu zadovoljeni na najbolji mogući način, je zadatak celog društva.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Istakla je da nema resora, pojedinca i institucije koja sama može da radi na ovom pitanju.


- Potpisivanjem ovog dokumenta šaljemo poruku da su deca, kojih nažalost do 15 godina ima samo 14,4 odsto u odnosu na ukupnu populaciju naša najveća vrednost i da moramo uslove za njihovo zdravlje, odgoj i budući život stvarati svi zajedno - zaključila je Ðukić Dejanović

Dokument "Poziv na akciju", osim Ðukić Dejanović, potpisali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Zoran Ðorđević i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading